Startpagina De Pinker Spalier Kwadrant 3weg TOPOP
         
 
Nieuws
 
Documenten
 
Menu
 
Volg ons op Facebook
 
 
 
Spalier > Nieuws

Een overzicht van al het nieuws uit Spalier, vind je hier!

De Warmste Week


We gingen vandaag met leerlingen van Spalier een enorme cheque afgeven op de Warmste Week. Op het domein Puyenbroeck in Wachtebeke genoten we van de sfeer, de muziek, de eet- en drankstandjes. En zwaaien dat we deden om in beeld te komen. Maar het is ons gelukt!

 

We konden onze cheque van 2.032,26 euro voor Music for Life aan Linde afgeven.

 

En dit allemaal met de verkoop van kerstkaartjes en houten kerstdecoraties. Dankzij de samenwerking met de secundaire Freinetschool van Poperinge zullen we de speelplaats van Spalier tot een prachtplekje omtoveren.

 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Baby César


We moeten juf Sara al eventjes missen op school. Na haar zwangerschapsverlof geniet ze thuis van baby Cesar. Maar de leerlingen van cluster 2 hebben daar iets op gevonden! Ze knutselden tijdens de lessen muzische vorming een verrassing ineen. Ook skypeten ze vanuit klas met juf Sara. En een babybezoekje, waar ze de zelfgemaakte ooievaar aan Cesar en Sara afgaven, mocht niet ontbreken!

 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Schoolreis Pass 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Schoolreis Bellewaerde 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Leerlingen De Ast steken een handje toe

 

Op 2 mei kregen we in spalier een klas hulpvaardige handen over de vloer. De leerlingen van de Ast , opleiding logistiek assistent, kwamen een handje helpen bij tal van huishoudelijke klussen. In, de namiddag hadden ze een ontspannend programma samen met de leelringen van spalier. een voltreffer én voor herhaling vatbaar. Merci aan de leerlingen van De Ast!

 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Ontdek- en ontmoetdag

 

 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Muzikale schattenjacht


Klik hier om de foto's te bekijken.

 

 

Nieuwe fietsen


Klik hier om de foto's te bekijken.

 

 

 

Toneel Samshuwi


 

 

 

 

Verbouwing gebouw C


Bedrijvigheid troef op school. Deze keer niet door leerlingen en/of leerkrachten maar door de dakwerkers. Na gebouwen A en B, krijgt ook gebouw C een splinternieuw dak.

 


 

 

Cedric op de hoeve


Elke donderdag gaat Cedric een uurtje naar de hoeve. Hij is duidelijk graag buiten en doet niets liever dan bij alle dieren op de hoeve vertoeven.

 

Dierenvriend Cedric!!

 

 

 

 

Groep 3 maakt vogelvoer


We zorgen er voor tijdens deze koude dagen, dat ook de vogels in onze tuin niet vergeten worden. We gingen aan de slag met zaad en frituurvet. We voelen aan de zaadjes en exploreren deze materie. Maarten roert graag in de pot, Lara luistert naar de zaadjes die in de pot vallen en Gaëtan zou er zelfs graag eens zijn gezicht in drukken. Daarna smelten we frituurvet, maar laten het niet heet worden. We voelen de warmte en zien hoe alles vloeibaar wordt. Dan het zaad er bij doen en het mengsel in bekers gieten met een touwtje. Als alles afgekoeld is, hangen we deze prachtexemplaren op in de bomen in onze tuin.

 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Groep 1 de fiets op


 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Onderwijs aan huis


Dat we onderwijs op maat aanbieden, wordt door dit verhaal nog eens aangetoond. Lander is een tijdje thuis na een ingrijpende operatie. Door het systeem van Onderwijs-Aan-Huis kan Lander rekenen op juf Agnetha en Juf Aline die elke week hem wat les geven bij hem thuis. Lander geniet van de aandacht! Smog-spel, domino, kleuren, puzzelen en verhaaltjes voorlezen... fijn!

 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Expressief atelier


 

 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Kersttoneel


 

 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Klaaskoeken groep 6


 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Een namiddag met groep 1
 

Ook groep 1 beleeft fijne namiddagen op school. Eerst wat gaan bewegen (of rusten) in de bewegingsruimte. Migel is daarbij heel lief en zorgzaam voor zijn medeleerlingen. Daarna doorkruisen ze het park met de fiets, om daarna in klas een beetje te bekomen met een drankje en te smullen van de letterkoekjes die SintePeter achterliet. 

 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Kerstboom


Als volleerde timmermannen zijn de leerlingen nog altijd aan het knutselen aan de bestelde kerstbomen... Kijk ze eens doen!

 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Luchtbed groep 4


De jongemannen van groep 4 houden wel van hun portie beweging, en zorg ook liefst maar nog voor wat ambiance ook. Juf Elleke en Juf Aline gaan wekelijks met hen naar het luchtbed. Voor ons is dat een gekende naam, maar het is in feite een heel groot springkasteel dat voor heel veel bewegingsmogelijkheden zorgt. Voeg daar dan nog een parachute-zeil aan toe, en dan bekom je deze vrolijke, kleurige foto's vol beweging!

 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Muziekatelier groep 7 en 8

 

Op school leren we momenteel over het thema 'muziek'. Groepen 7 en 8 mochten op bezoek in het muziekatelier van de Lovie bij Inez en Rik. Ze mochten er verschillende instrumenten uittesten en ze deden er samen met Inez en Rik enkele muzikale spelletjes. Het was een topuurtje!

 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Sintepeter

 

Maandag kwam SintePeter op bezoek! Hij bracht dit jaar weer leuke Mieten en Pieten mee! Piet Kenneth, Piet Benjamien, Miet Thalisia hielpen SintePeter met zijn bezoekje aan alle groepen. Ook oud-leerling Gert-Jan kwam als Piet langs met een grote chocolade-sint, die hij wilde geven aan school. Wat lief van hem! 
De leerlingen hebben gesmuld! Ook bij ons waren er dit jaar geen stoute kinderen! Hoera!

 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Wandelen met groep 1

 

Voor groep 1 is het genieten van het herfsttafereel in het park... Een wandeling lang alle zintuigen prikkelen: blaadjes die ritselen, een ware kleurenpracht, vogeltjes die fluiten, nootjes en takken die kraken onder onze voeten, we ruiken het bos... 

 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Zwemmen groep 7 en 8

 

Klik hier voor de foto's!
 

 

 

Meester Maarten huwt

 

Meester Maarten trouwde een tijdje geleden met zijn vriendin Cloë. Dat was op een vrijdagmorgen, dus konden we er met een aantal leerlingen, in dit geval groep 4, naartoe gaan.

Ze waren aangenaam verrast toen we daar opdaagden. Voor de plechtigheid gaven alle leerlingen al hun zelfgemaakte tekeningen en kaartjes af. Ze konden echt wel niet meer wachten. We mochten mee naar binnen in het stadhuis en luisterden stil en flink naar de schepen. Achteraf gaven ze buiten nog allemaal een roosje aan het bruidspaar en mochten we samen op de foto. CHEESE !

 


 

 

Bewegen in groep 4b

Onder andere op maandagnamiddag is het volop bewegen geblazen voor groep 4B. Juf Aline trekt er met de leerlingen per fiets of per step op uit en daarna leggen ze nog eens het bewegingsparcours af in de turnzaal. Goed bezig, jongens!

Klik hier voor de foto's!
 

 

Fluo in de snoezelklas

Juf Ine en juf Lien zorgen regelmatig voor wat vernieuwing in de snoezelklas. Er zijn meerdere manieren om de leerlingen hun zintuigen te prikkelen. Deze periode is het lokaal aangekleed met fluo-materiaal. In combinatie met de blacklights zorgt dat voor mooie effecten.

Klik hier voor de foto's!
 

 

Groentjes oogsten met groep 3

In de kookles maakten we soep met groentjes uit onze eigen schooltuin!We oogstten aardappelen, pompoenen en selderij. Heerlijk om onze eigen soep te maken.

Klik hier voor de foto's!
 

 

  Groep 6 spel
 

In groep 6 is er elke maandag het vak 'Spel'. Tijdens deze les leren de leerlingen hoe ze hun vrije tijd kunnen invullen. Dimitri, Brecht en Jeroom speelden die dag samen een gezelschapsspelletje. Ward werkte heel aandachtig aan het smartgame 'Scope'.

 

Groep 8 bewegen in de tuin

 

Klik hier voor de foto's!
 

 

Huifkar groepen 2, 4 en 8

 

Klik hier voor de foto's!
 

 

  Jonas met de tablet:

 

Een blije Jonas tijdens de les Multimedia!


 

 

Keuze muziek Trees


Op donderdagnamiddag (keuze-namiddag) is MUZIEK een populair keuzevak!

Hier zie je het muziekgroepje van juf Trees met haar zelfgeknutselde muziekkar een polonaise dansen!

Juf Trees en de leerlingen starten steeds vanuit een stukje theorie in het eerste deel van de les. Tot aan de herfstvakantie werkten ze oa het muzikale sprookje Peter en de Wolf uit. Momenteel werken ze met Dierencarnaval; het gekende klassieke stuk van de componist Camille Saint Saëns in dans, drama en beeld.

In het tweede deel van de les wordt er steeds live gezongen, gemusiceerd en gedanst op muziek dat de leerlingen zelf mogen kiezen!

Klik hier voor de foto's!
 

 

Koken met groep 4

Juf Agnetha is dit jaar de kookjuf van dienst in groep 4. Ze werkt met de leerlingen aan heerlijke recepten en oefent ondertussen hun motorische vaardigheden zoals snijden, smeren, roeren, mixen… Achteraf mogen ze natuurlijk altijd nog proeven van hun eigen kookkunsten.

Klik hier voor de foto's!
 

 

  Muzische in groep 7

De leerlingen gingen creatief aan de slag met de ringen van de Olympische Spelen.
 

·        

 

Paardrijden


Klik hier voor de foto's!
 

 

Relaxatie in de regenboogklassen


Klik hier voor de foto's!
 

 

Sensokoken in de regenboogklassen


Klik hier voor de foto's!
 

 

Hoeveproject

Een werkgroep werkt een nieuw project uit op de hoeve. De bedoeling is dat de leerlingen kennis maken met het werken op de hoeve en in thema activiteiten doen op de hoeve. Momenteel is het bijvoorbeeld de tijd van de pompoenen en in een themabak zitten leuke activiteiten hierover. Op de foto's zie je groep 9 druk bezig om het hoevelokaal op te knappen. Schuren, schilderen, vegen,... Elias en Jurgen zijn een grote hulp. Meesters Kristof en Guido bouwden een houten muur en deur om het lokaal af te sluiten. Een heel mooi werk, waar iedereen mee kan van genieten! Proficiat gastjes!

Klik hier voor de foto's!
 

 

De ECO+ kerstboom van Spalier

De leerlingen van groep 4 maakten in de houtles - samen met meesters Chris en Maarten - kerstbomen. Niet zomaar kerstbomen, maar om aan de muur te hangen! Ze zijn wel 2.40m hoog en hebben ruimte voor decoratieve elementen, wenskaarten, cadeautjes... Ze knutselden de bomen uit Europees naaldhout, bewerkten die met milieuvriendelijke houtbeits, dus geen echte bomen meer weggooien of verbranden, maar een herbruikbare, houten, moderne boom.

De ouders van deze leerlingen kregen de kans om die eerst te kopen. En alhoewel ze er 11 maakten hebben ze er 12 kunnen verkopen!

Een echt succes dus, deze ECO+ kerstboom, want ze zijn helemaal uitverkocht! Wij kunnen voorlopig enkel genieten van de foto's...

Klik hier voor de foto's!
 

 

Wegwijsdag


Vrijdag 14 oktober vond onze wegwijsdag plaats. Op onze driejaarlijkse wegwijsdag nodigen  we verwijzers en collega’s uit en tonen we graag wat we doen en waarvoor we staan. We geven info over ons onderwijs, onze dienstverlening en bezoeken de verschillende entiteiten die dienstverlening en onderwijs uitbouwen naar onze jongeren. Meer dan vijftig mensen uit de sectoren van onderwijs en zorg kwamen ons bezoeken. En dat doet ons deugd.

Voor ouders en familieleden organiseren wij graag een kennismakingsbezoek op individuele basis. Zo’n bezoek kan ten allen tijde, een eenvoudig belletje volstaat, en kent een sterk gepersonaliseerd karakter. Ouders en familie van ( toekomstige) leerlingen  hoeven dus zeker geen drie jaar te wachten om ons een bezoekje te brengen!!
 

 

Afscheid van Jens

Jens verlaat onze school om te gaan werken. Maar we konden hem niet zomaar laten gaan. We wilden nog eens gezellig met hem samenzijn en klinken op een mooie toekomst. Op het einde van het schooljaar komt Jens nog eens terug om zijn diploma in ontvangst te nemen en feest te vieren met zijn vrienden.

Klik hier voor de foto's!
 

 

Houtbewerking groep 4a

Meester Chris ruikt Kerstmis al… Hij begon met de leerlingen van groep 4a aan een leuk projectje voor de feestdagen. In de houtles maken ze houten kerstbomen om als decoratie in je huis of tuin te plaatsen. En die willen ze te koop aanbieden in de eindejaarsperiode! We kijken uit naar de afgewerkte producten!

Klik hier voor de foto's!
 

 

Infonamiddag nieuwe ouders

Eind september verwelkomden we de ouders van onze nieuwe leerlingen. Samen met grootouders konden ze van dichtbij eens een kijkje nemen in de schoolwereld van hun kind. Met trots toonden we hen hoe we zorgen voor een aanpak op maat voor hun unieke zoon of dochter... Voor de ouders is dit een speciale ervaring, en ook een geruststellend bezoek. Hun kind vond bij ons een thuis, een plek waar ze naar eigen vermogen kunnen groeien en bloeien. Wat de ouders hopelijk konden aanvoelen: wij zien onze gastjes één voor één graag, en hebben daarbij geluk, wij mogen ook zo veel van hen terugkrijgen...

Samen maken we er mooi werk van!

Klik hier voor de foto's!
 

 

West-Vlaamse Sleurkoten steunen onze school!

Op een avond in september verwelkomden we een viertal jonge mannen. Samen met nog wat vrienden organiseerden ze als 'West-Vlaamse sleurkoten' een rondrit/autozoektocht ten voordele van onze school. Op 14 augustus slaagden ze er in om op een zomerse zondag een record aantal deelnemers te laten opdagen. We hielpen vanuit school met wat vrijwilligers achter de bar en het hele evenement bracht zo maar eventjes 1500 euro op!!! En die centen kwamen ze deze avond overhandigen aan onze directeur.

Centen die heel welkom zijn en die tot de laatste centiem besteed zullen worden ten voordele van onze leerlingen.

Klik hier voor de foto's!
 

 

Muzirkus

Elk jaar worden we door Rotary Diksmuide/Westhoek uitgenodigd voor Muzirkus. In het Plopsatheater in De Panne mogen een twintigtal leerlingen genieten van een mix van muziek en circus.  Een namiddag vol fun! Eerst verorberen we onze heerlijke pistoleetjes als lunch, maar daarna genieten we van een muzikale, grappige show!

Klik hier voor de foto's!
 

 

Tweedaagse naar zee

De leerlingen uit de regenboogklassen (cluster 1) gaan elk jaar opnieuw voor een dagje of twee naar zee. Dit jaar konden ze volop profiteren van het mooie weer en echt eens een namiddag aan het strand doorbrengen. Overnachten doen ze in J-club in De Panne, waar we op woensdagavond zelfs een lekkere barbecue geserveerd kregen. Zoals je kan zien aan de gezichten van de leerlingen, was het ook dit jaar weer dik in orde!


Klik hier voor de foto's!
 

 

Driedaagse naar een vakantiehoeve

Vanuit cluster 2 en mogen elk jaar een twaalftal leerlingen samen verblijven op een schapenhoeve in Staden. Mèt begeleiding dat wel, maar we koken zelf ons potje, doen zelf de huishoudelijke taakjes, met andere woorden, we proberen echt ons plan te trekken terwijl we die drie dagen weg zijn van huis… En het is drie dagen genieten, leuke activiteiten, lekker eten, leuk gezelschap en dat allemaal in een omgeving die heel goed bij ons concept past. Geniet mee van de foto’s!

Klik hier voor de foto's!
 

 

Sensorisch koken
 

Op dinsdag is er sensorisch koken en dit net voor de middag. We maken éénvoudige en meestal koude gerechtjes. De komende weken maken we mozarellasatés als aperitiefje. We ruiken aan de verse basilicum en de gedroogde oregano. We leren de tomaatjes van hun steeltje ontdoen, plukken de basilicum en prikken de mozarella, tomaatjes en basilicum op een stokje. Natuurlijk wordt er ook geproefd!


Klik hier voor de foto's!
 

 

Zwemmen in Poperinge

Het nieuwe zwembad in Poperinge werd al aardig bezocht door onze leerlingen. Het is een heel nieuw avontuur met heel veel dingen te beleven en te ontdekken.

Een aantal leerlingen beleefde er al leuke zwemlessen. Zie maar in deze foto's.


 

 

Paardrijden met groep 4a

Groep 4A mocht in september al weer eens gaan paardrijden. Voor nieuwe leerling Benjamien een hele belevenis!

Klik hier!


 

 

Waterspelletjes

Het was in september al een aantal dagen goed heet, en de juffen richtten een keuze-donderdagnamiddag in als een waterspelletjes-namiddag. Buiten genieten van spelletjes die voor verfrissing zorgden. Super toch?

Bekijk hier de foto's!

 

 

Pinkerboom

Tijdens de vakantie was er op een aantal dagen meer bedrijvigheid dan normaal gezien in een school. Met het team van Pimp-je-speelplaats wilden we voor 1 september al een elementje toevoegen aan de speelplaats. Wat vinden jullie van onze 'boom'? Hij is een spreekwoordelijke thuis voor onze leerlingen. Elke leerling mag er zijn vogelhuisje inhangen. Dat deden de nieuwe leerlingen ondertussen al. Ondertussen wordt er deftig verdergeknutseld aan de andere vogelkastjes. Onze 'vogeltjes' vinden dus een thuis bij ons op school en wanneer ze later hun vleugels uitslaan en school verlaten, krijgen ze het nestkastje mee naar huis.

Klik hier voor de foto's.
 

 


 

Schooljaar 2015 - 2016

 

Pimp je speelplaats


 

 

Schoolreis

We brengen onderwijs op maat van de leerlingen, dus proberen we ook variatie te brengen in de buitenschoolse activiteiten, zoals de schoolreis bijvoorbeeld. Lang verwacht, veel over gepraat, maar eindelijk kon een groep leerlingen richting Bellewaerde vertrekken. De zon was hen gunstig gezind. Dat zal je zien op de mooie foto's.
Een kleiner groepje leerlingen trok naar Technopolis in Machelen. Liever wat techniek dan avontuur? Dan ging je als leerling mee naar daar! Vanalles aan de levende lijve mogen ondervinden... Kan het boeiender dan dat? De leerlingen waren heel erg onder de indruk! En wij ook na het zien van de foto's!

Klik hier voor de foto's van Bellewaerde.

 

 

Picknick Regenboogklassen


We wachtten die dinsdag een beetje het weerbeeld af. De voorbije dagen waren niet bepaald zonnig of droog geweest, maar juf Ine besliste uiteindelijk om toch de picknick te laten doorgaan, maar in een aangepaste versie. Wandelen op de vesten in Ieper, picknicken (buiten!) aan het Huis aan de Vaart, en daarna buiten ravotten op het Robinsonplein. Zonder veel zon, maar met veel succes. De leerlingen genoten en bijgevolg de leerkrachten ook! 

Klik hier voor de foto's.

 

 

Bowlen sportgroep


Elk schooljaar trekt de sportgroep er met juf Isabelle en meester Kristof er op uit om eens een minder evidente sport te beoefenen: bowlen! Niet evident, maar wel leuk om te doen! De foto's tonen de leerlingen in actie!

Klik hier voor de foto's.