Startpagina De Pinker Spalier Kwadrant 3weg TOPOP
         
 
Nieuws
 
Stage
 
MOS
 
Kalender
 
Documenten
 
Menu
Kwadrant > Nieuws
 

 

Kerstmaaltijd op dinsdag 19 december


 

 

MNM


Tijdens de top1000 op radiozender MNM kon iedereen een luisterpunt doorsturen. Julie Van Den Steen kwam op donderdag 14 december langs in Kwadrant.
 

Klik hier voor de foto's.

 

 

Beluister het fragment.

 

 

 

Sneeuwpret

 

Klik hier voor de andere foto's.

 

 

Schooljaar 2016-2017
 

 

Oudercomité St-Benedictus


In de Warmste Week organiseerde het oudercomité St-Benedictus een soepverkoop ten voordele van onze school.

 


 

 

Speelplaatstwister


Vorige week ging klas 2a tijdens de lessen IAT aan de slag met enkele spuitbussen verf. Als beloning voor een langere periode speeltijden zonder ruzies mochten ze een 'speelplaatstwister' aanbrengen. Het werd even wachten op goed weer maar dan konden we op vrijdag toch aan de slag. Na even alles uit te meten, hun spuittechnieken te oefenen en flink wat samenwerking voor het aanbrengen mocht het resultaat er zeker wezen! 
 

Klik hier voor de foto's.

 

 

Kom op vrijdag 19 mei een kijkje nemen in Kwadrant!!!

Kwadrant is een school voor jongeren die later werk vinden in een beschutte werkplaats. Om onze jongeren ( leerlingen type 2 en type 9 in opleidingsvorm 2) te ontmoeten, om onze schoolwerking te leren kennen, om een babbeltje te maken met leerkrachten, om onze infrastructuur te verkennen, om een kopje koffie te drinken,… bent u van harte welkom op onze meeleernamiddag!!

Op vrijdag 19 mei houden we in Kwadrant tussen 14u en 16u een meeleernamiddag. Dat houdt in dat alle klassen open zijn en dat u als bezoeker welkom bent om met ons kennis te maken. U ziet de werking ‘ zoals het in het leven is’. U kan er vrij in en uit lopen en wij maken graag wat tijd voor u vrij om ons werk dat we met hart aan ziel doen aan u te tonen en toe te lichten.

Onze school bevindt zich in het centrum van Poperinge, Pezelstraat 16. U vindt info over onze werking op www.depinker.be

U hoeft zich voor deze namiddag niet in te schrijven . Indien u toch wil laten weten dat u komt of indien u vragen hebt die u ons op voorhand wil meedelen, neem gerust contact met ons op. Sofie Vlaeminck zal u graag te woord staan.

Bellen kan naar 057 33 56 88 of mailen naar sofie.vlaeminck@depinker.be

 

 

Sinterklaas


Op donderdag 8 december kwam de Sint met 2 bekende handlangers langs op school. Alle leerlingen kregen een leuke verrassing.
 

Klik hier voor de foto's.

 

Stadsklassen donderdag 1 december: Fyxxilab in Gent

 Door Jonathan en Michael 

We zijn met vrienden, juffen en meesters naar het Fyxxilab geweest. We maakten er veel plezier. We hebben dingen geprogrammeerd en daarmee konden we Legoblokjes laten bewegen. Er was ook een toestel om de blokjes te kunnen scannen. Ook was er een doos met vormen die je goed moest leggen, zodat de tablet het kon zien. Ook de kleuren moesten kloppen.

Klik hier voor een fotoreportage van de stadsklassen.
 

 

Stadsklassen woensdag 30 november: Winkelen in Gent

 Door Femke D. en Sharon

We kwamen aan bij de Mcdonald's en we moesten tegen 18u stipt daar terug staan. We zijn de Coolcat binnen gegaan en hebben daar een kleedje gekocht.

Sharon en Femke zijn naar het Kruidvat geweest en hebben een selfiestick gekocht met oplader.

Wij zijn voor 18u teruggekeerd naar de plaats waar we afgesproken hadden en we vonden niemand. Iedereen was weg. De jongens waren voor gelopen naar de jeugdherberg terwijl dat niet mocht en de andere meisjes zijn met de meesters mee geweest naar de jeugdherberg. Er was nog maar 1 groep over en dat waren Femke, Sharon, Stefanie, Elisa en Valerie. Wij hebben ons aan de afspraak gehouden en kregen goede punten. Toen zijn we met de 3 overgebleven juffen naar de jeugdherberg geweest.

Klik hier voor een fotoreportage van de stadsklassen.
 

 

Stadsklassen woensdag 30 november: De feestvierders

 Door Shania en Valerie

De laatste avond was er spel en fuif. We hebben gelachen, gedanst en veel leuke dingen gedaan. Met 1 rol wc-papier kan je 200 keer je poep afvegen. Shania vond het leuk om in een mummie gedraaid te zijn met wc-papier. Jammer dat het al de laatste avond was.

Klik hier voor een fotoreportage van de stadsklassen.
 

 

Stadsklassen maandag 28 november: De trein, altijd een beetje reizen

Door Femke L. en Marthe

Maandagmorgen vertrokken we met de trein richting Gent. Plots stopt de trein. Hij was gebotst tegen een auto.

We moesten uitstappen en zijn dan met een vervangbus naar Kortrijk gevoerd.

Door de vertraging hebben we de minitoer niet kunnen doen.

 

Klik hier voor een fotoreportage van de stadsklassen.
 

 

Infonamiddag


Op vrijdag 21 oktober waren ouders en begeleiders van nieuwe leerlingen uitgenodigd om kennis te maken met de werking van onze school.

 

Na een korte uiteenzetting volgde een rondleiding door alle klassen en een bezoek aan de serres op het domein van De Lovie. Bij terugkomst in Kwadrant werd iedereen op een potje koffie en zelfgebakken cakejes getrakteerd.
 

 

Wegwijsdag


Vrijdag 14 oktober vond onze wegwijsdag plaats. Op onze driejaarlijkse wegwijsdag nodigen  we verwijzers en collega’s uit en tonen we graag wat we doen en waarvoor we staan. We geven info over ons onderwijs, onze dienstverlening en bezoeken de verschillende entiteiten die dienstverlening en onderwijs uitbouwen naar onze jongeren. Meer dan vijftig mensen uit de sectoren van onderwijs en zorg kwamen ons bezoeken. En dat doet ons deugd.

Voor ouders en familieleden organiseren wij graag een kennismakingsbezoek op individuele basis. Zo’n bezoek kan ten allen tijde, een eenvoudig belletje volstaat, en kent een sterk gepersonaliseerd karakter. Ouders en familie van ( toekomstige) leerlingen  hoeven dus zeker geen drie jaar te wachten om ons een bezoekje te brengen!!
 

 

Bosbezoek met 2a en 2e

Gelezen op westhoek.be:

Leerlingen van BuSO Kwadrant, De Pinker uit Poperinge trokken op vrijdag 14 oktober 2016, in het kader van "De Week van het Bos", naar de Sint-Sixtusbossen. Onder leiding van 'verteldoze' Ingeborg Sohier ontdekten ze de op dit moment nog weinig voorkomende vliegenzwam.
 

 

Infonamiddag Westlandia

Op woensdagnamiddag 12 oktober konden de ouders en leerlingen die dit jaar voor de eerste maal op extra-muros mogen naar Westlandia een kijkje achter de schermen nemen binnen het bedrijf uit Ieper.

Na een korte voorstelling en duiding werden we meegenomen naar de verschillende ateliers binnen Westlandia.
 

 

Bosbezoek!

In de week van het bos gaan we elk jaar op uitstap naar de bossen in de omgeving van De Lovie. We trokken er samen met een echte gids op uit. We ontdekten wat allemaal eetbaar en niet eetbaar is in de natuur. We maakten kennis met heel wat paddenstoelen in verschillende vormen en kleuren en we proefden overheerlijke braambessen. Op het einde werden we nog verwend met een fijne verrassing.

Klik hier voor de foto's te bekijken.
 

 

West-Vlaamse Sleurkoten steunen onze school!

Op een avond in september verwelkomden we een viertal jonge mannen. Samen met nog wat vrienden organiseerden ze als 'West-Vlaamse sleurkoten' een rondrit/autozoektocht ten voordele van onze school. Op 14 augustus slaagden ze er in om op een zomerse zondag een record aantal deelnemers te laten opdagen. We hielpen vanuit school met wat vrijwilligers achter de bar en het hele evenement bracht zo maar eventjes 1500 euro op!!! En die centen kwamen ze deze avond overhandigen aan onze directeur.

Centen die heel welkom zijn en die tot de laatste centiem besteed zullen worden ten voordele van onze leerlingen.

Klik hier voor de foto's!
 

 

 

Infoavond overgang fase 1 naar fase 2

Op donderdagavond 29 september vond onze informatieavond plaats. Ouders en familieleden kregen toelichting omtrent de overstap van fase 1 naar fase 2 tijdens de opleiding en de wijzigingen die deze overstap met zich meebrengen in het lessenpakket. De wat oudere leerlingen en hun familie kregen een portie info i.v.m. hun toekomst na het afstuderen in Kwadrant.

Vragen zoals: wat betekent werken in een beschutte werkplaats? Waar kan ik op makkelijke en vlotte wijze extra ondersteuning genieten? Welke woonvormen zijn er voor mij weggelegd? En hoe krijg ik toegang tot die woonondersteuning, die dagdagelijkse ondersteuning.

We sloten de avond af met een drankje en we kijken  de toekomst hoopvol tegemoet!
 

 

Sportdag

Op dinsdag 13 september was er alweer onze eerste sportdag. Onder een stralend warm zonnetje trokken we te voet naar Outside in Poperinge.

Teambuildingsactiviteiten, het hoogteparcours en het bouwen van vlotten kennen vanaf nu geen geheimen meer voor onze leerlingen.

Klik hier voor de foto's van deze mooie dag.
 


 


Onthaalmoment

Op de eerste schooldag mochten we 5 nieuwe leerlingen welkom heten op onze school. Ook de andere leerlingen waren uiteraard opnieuw welkom. Om de start van het nieuwe schooljaar te vieren was er aansluitend een welkomsreceptie.

Hier kun je alle afbeeldingen terugvinden.